Världsmästare från USA till KGFC

Världsmästare från USA till KGFC
Den amerikanska landslagsförsvararen Emily Sonnett kommer att representera Kopparbergs/Göteborg FC under resten av säsongen 2020.
Sonnett har gjort 45 landskamper för USA och blev världsmästare med laget förra sommaren.
– Jag vet att jag kommer till en bra liga och till ett lag med hög kvalitet, jag har hört mycket gott om klubben och ser fram emot att bli en viktig spelare under resten av säsongen, säger 26-åringen i telefon från Florida.
Emily Sonnett, som kommer från den lilla staden Marietta i Florida (Mölndal-size), kan spela såväl mittback som på kanten, har ett kontrakt med det amerikanska förbundet, US Soccer, men som spelare tillhör hon från i år Orlando Pride i Florida. Dessförinnan Portland Thorns.
På grund av pandemin har säsongen 'over there' ställts in. Därför öppnade sig möjligheten för KGFC att ta in den högprofilerade spelaren under resten av 2020 – detta som en ersättare till landsmaninnan Annika Schmidt, som haft skadebekymmer och lånats ut till Sunnanå i elitettan för att få speltid.
– Jag vet att klubben haft flera amerikanskor i laguppställningen tidigare och jag har bland annat pratat med Christen Press som bara har gott att säga, säger Emily Sonnett.
– Nu ser jag verkligen fram emot att komma till Sverige, möta resten av spelarna och framför allt att få bidra till bra bra resultat, säger Sonnett.
Mats Gren, tränare i KGFC, säger:
– Vi får in en rutinerad spelare som spelat på den allra högsta internationella nivån. Emily är förstås bra i defensiven, men också bollsäker och viktig i uppspelsfasen när vi anfaller. Naturligtvis kommer hon att tillföra mycket.
Emily Sonnett ansluter till KGFC:s trupp i slutet av veckan.
TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Visa fler