BK Häcken tar över – hemsidan flyttar

BK Häcken tar över – hemsidan flyttar

På Kopparbergs/Göteborg FC:s årsmöte i dag beslutades att klubben blir en del av BK Häcken.
KGFC-lagen kommer under 2021 att spela under namnet BK Häcken FF, då det befintliga organisationsnumret innehar platsen i Damallsvenskan.
Därmed flyttar KGFC:s hemsidan också – ni hittar hädanefter allt om laget HÄR

På dagens årsmöte för Kopparbergs/Göteborg FC valde den befintliga styrelsen att avgå och BK Häckens styrelse valdes till ny styrelse i det som från och med i dag är dotterföreningen BK Häcken FF. Årsmötet beslutade även om stadgeändring som innebär att de befintliga lagen – dam-, F19- och F17-lagen – kommer att spela i gulsvart matchställ.

– Från styrelse, spelare och övriga medlemmar är vi oerhört tacksamma, glada och ödmjuka över att fusionera våra lag in i BK Häcken-familjen. Detta är ett av de mest positiva besluten i svensk fotbollshistoria och vi önskar från KGFC:s avgående styrelse ett stort lycka till, säger den avgående ordföranden Peter Bronsman.

Träningsverksamheten kommer att flyttas till BK Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy, GPA, och matcherna kommer att spelas på Bravida Arena. För att optimera de sportsliga förutsättningarna kommer viss verksamhet att ligga kvar på Valhalla under en övergångsfas. Processen att bygga ut GPA inleds direkt och tidsplanen är att den fasta utbyggnaden ska stå klar till nästa säsong. Under 2021 kommer tillfälliga omklädningsrum sättas upp på träningsanläggningen för att rymma hela föreningens elitverksamhet.

– Det känns fantastiskt roligt att i dag kunna konstatera att vi är den hela förening som vi haft en långsiktig målsättning att bli, med ungdomsfotboll från sex år upp till elitfotboll på både dam- och herrsidan, samt arrangör av världens största ungdomsturnering, Gothia Cup. Från Hisingen, för alla, säger klubbchefen Marcus Jodin och fortsätter:

– Vårt främsta kortsiktiga uppdrag är att se till att spelarna och laget får en trygghet efter den turbulens som varit och förutsättningar för att prestera på högsta nivå. Vi är ödmjuka inför det arbete som kommer att krävas men är det något vi gillar är det att jobba hårt och vara kreativa för att bryta ny mark. Våra medlemmar fattade ett modigt beslut i går, i linje med vilka vi vill vara som klubb, och nu är det upp till oss att förvalta det förtroendet.

BK Häcken bjuder in media till damlagets första träning i morgon, klockan 10.30 på Bravida Arena.
Klubben hade önskat att få välkomna även våra supportrar till träningen men med anledning av den pågående coronapandemin, är vi tvungna att hålla den stängd för publik.

Inom kort kommer vi att flytta över vår sajt, goteborgfc.se, till bkhacken.se.

Visa fler