BK Häcken kan ta över KGFC:s elitverksamhet

BK Häcken kan ta över KGFC:s elitverksamhet

Under de sista dagarna av 2020 meddelade Kopparbergs/Göteborg FC:s styrelse att det var rätt tillfälle för föreningen att gå in i en ny fas för att stärka damfotbollen i Göteborg på lång sikt.

Nu är vi ett steg närmare målet.

Då uttrycktes det så här: 
Vår strategiska uppfattning, att Kopparbergs/Göteborg FC behöver integreras med en större organisation står fast. Det är ett ovillkorligt krav för att på sikt kunna fortsätta en elitsatsning med långsiktig konkurrenskraft nationellt och internationellt.

BK Häcken är den förening som vi menar har bäst förutsättningar att driva damfotbollen vidare mot nya nivåer, framtida stormatcher i Champions League samt nya titlar i allsvenskan.


Sedan årsskiftet har KGFC fört samtal med BK Häcken. Nu vill KGFC och BK Häcken gå från ord till handling och föreslå den här mycket spännande satsningen, en satsning som vi är övertygade om kommer att hålla kvar Göteborg på damfotbollskartan både i damallsvenskan och i de internationella cuperna under överskådlig framtid.


De båda styrelsernas förslag är nu således att BK Häcken tar över KGFC:s verksamhet.


”Om alla pusselbitar trillar ner på rätt plats är det som nu sker oerhört betydelsefullt för dam- fotbollen i Göteborg. När vi blir en del av Häcken-familjen säkerställer vi samtidigt kvalitet och framtid och ger våra spelare fantastiska möjligheter och förutsättningar att utvecklas. Jag är både stolt och lycklig över att vi förhoppningsvis kan ta det här steget inom bara ett par veckor”, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.

Beslut om detta kommer att tas på ordinarie årsmöte torsdagen den 28/1 kl. 11.00, som vi härmed kallar till – under rådande pandemi kommer mötet naturligtvis att ske digitalt.

För ytterligare frågor: 
Tore Lund
Kommunikationsansvarig
+46 708 795 417
tore@yellowshark.se

 

Visa fler