Succé för 'Pallo' i comebacken

Foto: PER MONTINI

Succé för 'Pallo' i comebacken

Snacka om en glimrande återkomst i det damallsvenska rampljuset.
I sin första match sedan knäskadan i somras slog Pauline Hammarlund till och gjorde målet som innebar bortaseger med 2-1 mot regerande mästarna Piteå IF.
– Som jag längtat, jag var väldigt spelsugen, säger ’Pallo’. Och att få göra mål så här med en gång är så klart en härlig känsla.

Annars började den tuffa bortamatchen mot Piteå i moll.

Redan efter 20 minuter gick Emma Berglund – som också hon gjorde comeback efter lång skadefrånvaro – sönder igen. Återigen var det låret som drog till och det fanns inget annat alternativ än kliva av – skillnaden är att det den här gången är det andra låret som spökar.
– Tråkigt med Emmas skada, säger Pauline Hammarlund.
– Jag lider med henne, vi har ju kämpat sida vid sida med vår rehab under de senaste månaderna.

Ja, in på LF Arenas matta kom kom ju nu istället likaledes comebackande Pauline Hammarlund, som varit bort sedan i somras med en meniskskada som hon dessutom opererat.
– Jag vill så klart spela, men trist att det blev på bekostnad av Emma…

Marcus Lantz fick i och med bytet stuva om i laget lite, flytta ner Julia Zigiotti på mitten, placera Natalia Kuikka som mittback, ändra från 3-5-2 till 4-4-2.

Men KGFC-spelarna hade trots den tidiga skadan på den rutinerade mittbacken inga problem att kontrollerna händelserna på planen – känslan var att det var fokus och full koncentration under 90 minuter. Trots ett tajt resultat blev segern till slut ändå  tämligen säker.

Mitt i allt ska vi ju också komma ihåg att nyckelspelare som Beata Kollmats (avstängd) och Elin Rubensson (hjärnskakning) också saknades. I det ljuset framstår insatsen i den svåra bortamatchen mot mästarna Piteå som än starkare.

1-0 kom efter 31 minuter efter en snygg passning i djupet som slogs in i straffområdet av Emma Koivistio, där Julia Zigiotti Olme mötte och slog in bollen på ett kliniskt sätt.

Drygt tio minuter senare var det Rebecka Blomqvist som passade in bollen från ungefär samma ställe som Koivisto. Den här gången var det Pauline Hammarlund som fanns på plats och kunde valla in bollen via den ena stolpen.
– Vi följde matchplanen och jag tycker vi hade bra kontroll under hela matchen idag, säger Pauline Hammarlund. I den första halvleken är vi riktigt bra och sedan visste vi ju att de skulle lyfta sitt lag mer och mer under den andra halvleken, men vi stod emot och vann helt rättvist tycker jag…
– Jag tycker också vi visar i andra att vi krigar och kan spela fysiskt när det behövs.

Mål direkt i comebacken, det låter ju som rena drömmen?
– Ja, såklart. Jag var så spelsugen, jag har längtat så efter detta, Och att då också få göra mål är naturligtvis jätteroligt.

Nio mål nu i år och häng på skyttetoppen i serien, där Anna Anvegård och Rebecka Blomqvist leder med tolv fullträffar vardera – går du för skytteligan nu?
– Haha, nej det är inget jag fokuserar på överhuvudtaget. Vårt mål är att komma sämst tvåa i tabellen och knipa den där platsen i Champions League nästa år. 
– Och där har vi ju fortfarande allt i egna händer inför de två sista matcherna.

Nästa match för KGFC spelas söndagen den 20 oktober.

Då på Valhalla IP.
Motståndare Växjö DFF.
Avspark 15.00.
Årets sista hemmamatch!
Den vill ni inte missa.
KGFC Forever!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

 

Piteå IF – Kopparbergs/Göteborg FC 1–2 (0–2) 
0-1 (31) Julia Zigiotti Olme 
0-2 (42) Pauline Hammarlund
1-2 (88) Nina Jakobsson

 

Så spelade KGFC mot Piteå:
Loes Geurts

Emma Berglund (UT 21, Pauline Hammarlund)
Taylor Leach
Emma Pennsäter

Emma Koivisto
Julia Roddar
Vilde Böe Risa
Filippa Curmark
Natalia Kuikka

Rebecka Blomqvist
Julia Zigiotti Olme

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh
Amanda Johnsson Haahr
Karin Lundin

Visa fler