Pernilla Milton vill se KGFC växa och växa...

Pernilla Milton vill se KGFC växa och växa...

Sedan årsskiftet har rättighetsbolaget ISP blivit en del av KGF–familjen och är nu ansvarigt för försäljning, marknad och rekrytering av partners.
Den förre spelaren i klubben, Pernilla Milton, är den hos ISP som är dedikerad arbetet med Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi har fått en flygande start, menar Milton. Och för egen del är jag är jätteglad att ha fått en möjlighet att fortsätta att jobba med föreningen.

Pernilla Milton lämnade Kopparbergs/Göteborg FC inför förra säsongen och gick då till Kungsbacka DFF, där hon spelade en viktig roll på och vid sidan av planen.
Under åren i KGFC hade hon skadebekymmer och kunde aldrig riktigt ta chansen att visa vad hon egentligen kan.

Men elitkarriären är på inget sätt nedlagd.
Numera är det Alingsås i Elitettan och IFK Göteborg i futsal som gäller, så fotbollen finns i allra högsta grad med henne dygnet runt fortfarande.

Yrkesmässigt är det ändå all in på nya jobbet som försäljnings- och marknadsansvarig för just KGFC hos företaget ISP.

Kopparbergs/Göteborg FC har under inledningen av året fått in flera nya tunga partners, samtidigt som de flesta av de mångåriga trogna sponsorerna väljer att stanna kvar – till exempel SKF och Rasta.

Bland dem som knutits till föreningen hittills i år märks Prioritet Finans, Volkswagen och Brixly.
– En rivstart, skrattar Pernilla Milton, som ser en stor potential i damfotbollen i allmänhet och hos Kopparbergs/Göteborg FC i synnerhet.
– Målet är att den sportsliga och affärsmässiga utvecklingen ska ske parallellt och gå hand i hand mot upprepade framgångar.
– Att få vara en del av den här resan och det här arbetet är ett privilegium.

Vad, utöver fotbollen, är det som lockar våra partners?
– Mycket är det arbetet med CSR-projektet Shake Hands som går ut på att stötta utsatta människor genom fotbollen, både i Sverige och i till exempel Rwanda. Sedan har vi andra så kallade CSR-projekt på gång som också kommer att bli fantastiskt viktiga. Dem kommer vi att beräta mer om inom kort.

Minnen från din tid som spelare i klubben, Pernilla?
– Underbara tjejer, ett oerhört bra lag, jag trivdes fantastiskt men var som sagt knäskadad och kunde inte göra mig själv rättvisa som spelare KGFC. Nu är jag glad över att få en möjlighet återkomma på de här sättet i stället.

Andreas Ottermark är VD på ISP, säger:
– Med Pernilla som drivande i den här satsningen från vår sida känner jag att vi har alla möjligheter att växa ytterligare under de kommande åren. Vårt engagemang och arbete med KGFC är oerhört spännande med tanke på de ambitioner klubben har, det CSR-tänk man har och de matcher som väntar, inte minst i Champions League.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler