Landslagssuccé för KGFC – och laddning för match redan i morgon

Landslagssuccé för KGFC – och laddning för match redan i morgon

I månadsskiftet februari/mars väntar landslagsturneringar, läger och matcher för såväl för a-landslag och som U23.
Kopparbergs/Göteborg FC har med spelare nära nog överallt.
I dag togs sju tjejer ut i a-landslagstrupperna till Algarve Cup och U23-läger/match i Marbella.
Och ni som vill se Kopparbergs/Göteborg FC spela match – kolla in när vi möter IK Rössö i morgon tisdag den 12/2 klockan 19.30 på Serneke Arena.


KGFC spelade cupmatch så sent som i lördags mot Växjö, seger med 1-0 efter en övertygande insats.
Och kommande lördag är det dags igen – då väntar lokalkonkurrenten Jitex på Åbyvallen i vad som också är en match i Svenska Cupens gruppspel.
Men här är det ingen som vill vila eller ligga lågt. Redan på tisdagen 12/2, klockan 19.30 i Serneke Arena vid Kviberg, är det dags för match igen. Den här gången mot IK Rössö från Uddevalla, en förening som KGFC alltid har ett fint samarbete med.
– Vi har ett tufft år framför oss, vi vill testa att spela matcher tätt, vi vill att alla spelarna i laget ska vara förberedda på vad som väntar, säger Jörgen Ericson, assisterande tränare.

I matchen mot Rössö kommer flera spelare från a-truppen att luftas i åtminstone en halvlek och därtill kommer några av våra duktiga F19-spelare att få chansen att visa upp sig.
– Det blir viktigt för oss i år att alla tjejerna vet hur vi spelar och får känna på att jobba tillsammans, menar Jörgen Ericson.
– I höst, när vi går in i Champions League och förhoppningsvis fortfarande är kvar i Svenska Cupen, kan det bli tre matcher i veckan. Den belastningen blir viktig för oss att klara av.
– Det är tanken för oss nu med att stoppa in matchen mot Rössö redan i veckan, mellan två uppgifter i cupen.
Ja, ni som hittar till Serneke Arena på tisdagkvällen (19.30 i morgon 12/2) har alla möjligheter att få se flera av de spelare som i dag togs ut i diverse landslag och alla naturligtvis är potentiella VM-spelare i sommar.
Vi sammanfattar det kort:
• Sverige A (till Algarve Cup): Elin Rubensson, Julia Zigiotti.
• Sverige U23 (till läger + match i Spanien): Jennifer Falk, Emma Pennsäter, Pauline Hammarlund, Rebecka Blomqvist.
• Norge A (till Algarve Cup): Vilde Böe Risa.


Och som spännande teasers under de kommande dagarna väntar vi ju också på trupperna från Finland (Cyprus Cup) och Nederländerna (Algarve). Om alla pusselbitar faller rätt där kan KGFC får med Emma Koivisto, Natalia Kuikka och Loes Geurts i de trupperna.
Som sagt, KGFC RULES!

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler