KGFC på hemmaplan – fri entré också 2020

Foto: PER MONTINI

KGFC på hemmaplan – fri entré också 2020

Kopparbergs/Göteborg FC gör som hösten 2018 och under hela 2019.
Samtliga matcher under 2020 i OBOS Damallsvenskan och i Svenska Cupen kommer att ha fri entré.
Detta är möjligt tack vare våra partners, som bjuder publiken på inträdet och skjuter till alla biljettintäkter. 

KGFC testade upplägget under hösten 2018, då den säsongens avslutningsmatcher på hemmaplan spelade på stora Ullevi.
Det föll mycket väl ut.
Klubben fortsatte sedan under hela förra året.

Väldigt positiva erfarenheter därifrån också. De senaste två säsongerna är publikmässigt (och tangerar det även sportsligt) de två bästa i klubbens historia.

Så därför kör vi alltså igen...
– Damfotbollen har medvind, är i fokus på ett sätt som aldrig tidigare, men vi är inte framme ännu och därför vill vi ge alla göteborgare chansen även i år att hitta till våra matcher, säger Tore Lund, press– och kommunikationsansvarig.
– Vi tror och hoppas att detta är rätt väg att gå.
– 2020 lovar dessutom att bli ett spektakulärt år för KGFC. Vi vill slåss i toppen av OBOS Damallsvenskan, vi vill försvara vårt guld i Svenska Cupen, vi vill lyckas ännu bättre i Champions League och därtill hoppas vi såklart att många av våra spelare får chansen att medverka i OS.

Första matchen ut med fri entré är cupkampen mot Linköping en 23 februari.
Sedan följer ytterligare en match i cupen, mot Vittsjö den 22 mars. Och därefter väntar allsvensk premiär mot samma Vittsjö den 5 april.

Samtliga dessa matcher spelas på Valhalla IP.
– Våra partners kommer att bjuda på entrén i cupen och i allsvenskan. Vi är oerhört tacksamma över att de vill vara en del av det här.
– När det gäller Champions League och en eventuell cupfinal på hemmaplan kommer vi dock att sälja biljetter, då det är arrangemang KGFC inte äger själv, säger Tore Lund.

Namnen på de sponsorer/partners som deltar i det här samarbetet kommer att avslöjas i samband med ett event i slutet mars av 2020.

Visa fler