KGFC imponerade igen – obesegrade i år

Filippa Angeldal var som vanligt viktig på KGFC:s mittfält.

Halvtid i OBOS Damallsvenskan.
Då är Kopparbergs/Göteborg FC i serietopp och detta efter säkra 2-0 mot Umeå och en allt längre rad av matcher utan förlust – så här långt inte någon under allsvenskans första elva omgångar.
– Vi har spelat med stort självförtroende hittills och nu ser vi fram emot nästa helg och matchen mot Rosengård, säger Filippa Angeldal, som vanligt viktig i sin spelfördelande roll på mittfältet.

För första gången i år ljöd trummorna och supporterkörerna från Valhallas läktare, detta då klubben valt att släppa in 50 supportrar under kontrollerade former efter de senaste besluten från myndighetshåll.

Naturligtvis ville spelarna i KGFC bjuda tillbaka med att knipa ännu en supervikig trepoängare. Och precis så blev det – till slut. Umeå IK, som var på besök kommer från en räcka matcher med bra resultat och har visat god form. Mot KGFC valde laget att parkera både en och två bussar på egen planhalva och serieledarna hade därför lite svårt att komma igenom.
Och de chanser som skapades hamnade på mållinjen, strax över, utanför eller i ribban. Lite oflyt med andra ord...

I den andra halvleken kunde Umeå dock inte stå emot den tunga KGFC-pressen. Först kunde Filippa Curmark, som vilades i den första halvleken, smeka in 1-0 från långt håll. Sedan var väl resten av matchen lite av en transportsträcka där Umeå ändå försökte flytta upp mot slutet, med den effekten att hemmalaget bjöds på flera chanser. I den 89:e minuten kunde följaktligen Stina Blackstenius slå in 2-0.

Klappat och klart, serieledning efter elva omgångar, nio segrar, två oavgjorda och en nolla i förlustkolumnen, 29-4 i målskillnad. Man får nog ändå ta till ord som imponerande för att beskriva första halvan av 2020.

– Vi trycker ju på väldigt mycket i första, säger Filippa Angeldal. Vi fick ingen utdelning då, men har ändå kontroll. Sedan är Umeå inget dåligt lag, det visste vi ju om. Men de skapade väl egentligen ingen riktig målchans och hade väl inget skott på mål.

Nä, den officiella statistiken från matchen talar sitt tydliga språk. 26-2 i avslut, 14-0 i skott på mål.

Hur var värmen, 32 grader pratades det om?
– Det var jobbigt så klart, men lika för bägge lagen...

Nästa söndag, den 23:e augusti, väntar årets förmodligen tuffaste bortamatch då FC Rosengård står för motståndet på Malmö IP. Men Filippa Angeldal ser verkligen fram mot matchen, som ju har karaktären av en riktig seriefinal.
– Nu ska vi njuta av dagens seger ikväll. Men sedan är det fokus på Rosengård. En match att se fram emot. Vi är beredda och reser dit med stort självförtroende.

Värt att notera i övrigt:
• Filippa Curmark kom in i andra halvlek och var magnifik under de 45 minuter hon spelade i trebackslinjen. Häftigt dessutom att kröna prestationen med ett vackert mål.
• I sin 100 allsvenska match höll Jennifer Falk återigen nollan – för sjunde (!) gången i årets serie. Snacka om att KGFC har en stensäker och superstabilstabil sista utpost.

Kopparbergs/Göteborg FC – Umeå IK 2-0 (0-0)
1-0 (50) Filippa Curmark
0-2 (89) Stina Blackstenius