Debut för Rebecka i a-landslaget

Foto: PER MONTINI

Debut för Rebecka i a-landslaget

Så jätteroligt, så välförtjänt – supergrattis!
Rebecka Blomqvist gör debut i a-landslaget!
– Självklart bubblar det av glädje efter ett sådant besked, säger den damallsvenska skytteligaledaren, sedan hon i förmiddags fått ett telefonsamtal från kapten Gerhardsson.

Efter matchen på lördag på Gamla Ullevi mot Linköping (Fri Entré så klart!), väntar ett uppehåll för EM-kvalmatcher runt om i Europa. För Kopparbergs/Göteborg FC innebär det att en hel drös spelare försvinner i väg åt olika håll med olika landslag.

Men innan dess, på lördag den 24 augusti kommer toppkonkurrenten Linköpings FC på besök till Göteborg.

Till Gamla Ullevi.
Avspark: 14.00.
SvT sänder.

Viktiga poäng står på spel för bägge lagen. Nu gäller det att haka på i striden orm de översta platserna i tabellen, ettan och tvåan är ju dem som automatiskt kvalar in till UEFA Champions League 2020/2021.

Men en sak i taget.

De spelare som efter helgen försvinner iväg på olika landslagsuppdrag under de kommande veckorna, är:

  • Elin Rubensson, Jennifer Falk, Julia Roddar och Julia Zigiotti Olme har sedan tidigare kallats in till det svenska landslag som möter Lettland i EM-kval den 3 september.
  • Dessutom kallades Rebecka Blomqvist in som ersättare till Pauline Hammarlund av förbundskapten Peter Gerhardsson under onsdagen.
  • Loes Geurts är med i Nederländernas lag som möter Estland och Turkiet under uppehållet.
  • Emma Koivisto och Natalia Kuikka kommer med all sannolikhet att vara på planen när Finland möter Albanien den 2 september.
  • Vilde Böe Rise möter Nordirland och England i EM-kval med sitt Norge.
  • Emma Pennsäter ska medverka på U23-landslagets samling.
  • Dessutom är Andrea Simonovic Pajovic inkallad till F17, där också Molly Johansson och Wilma Jensen Berg är uppsatta som reserver.

Wow! KGFC rules! 

Landslagspelare åt vilket håll man än vänder sig!

– Det är en tuff period nu för alla, säger Marcus Lantz, som själv reser till München på fredag för att se den kommande Champions League-motståndaren Bayern i deras match mot Frankfurt.
– Jag räknar med att hinna hem till Linköping på lördag…

En tuff månad väntar, Marcus?
– Så är det. Men det känns ändå som att uppehållet kommer lägligt. Nu väntar ju en väldigt hektisk period med spel i allsvenskan, cupen och Champions League. Men vi måste bara köra på, jag tror vi har alla möjligheter att lyckas bra både i allsvenskan, cupen och mot Bayern.

Ja, Champions League spelas ju 11 september (hemma på Gamla Ullevi, 18.45) och 25 september (på Bayern München Campus Arena, 19.00). Dessutom har en cupmatch mot Lidköpings FK på bortaplan pusslats in den 18 september.
Och så har vi OBOS Damallsvenskan som vanligt.

Puh! Sju matcher på 22 dagar!

Dagens mest glädjande besked är såklart ändå att Rebecka Blomqvist tagits ut till 'stora landslaget', det som vi brukar sätta ett a- framför...
Debut på den nivån för 'Rössö', som ju är smeknamnet alla i och runt klubben använder mest...
Häftigt!
– När Peter Gerhardsson ringde idag var det naturligtvis en fantastisk känsla, säger Rebecka, som leder årets skytteliga med elva fullträffar och har dessutom med sig 14 mål från förra årets allsvenska i bagaget.

Förbundskapten Peter Gerhardsson:
  Rebecka är en spelare vi haft koll på länge både i Göteborg och i U23-landslaget. Hon är en spännande spelare, en målskytt och mycket duktig i djupled. Nu vill vi ge henne chansen att visa upp sig i a-landslaget.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler