Årets första värvning

Norska landslagsspelaren Vilde Bøe Risa, 23, klar för Kopparbergs Göteborg FC

Årets första värvning

Kopparbergs/Göteborg FC har skrivit kontrakt med mittfältaren Vilde Bøe Risa från Norge.
23-åringen kommer närmast från Arnar-Bjørnar i Bergen, beskrivs som en stort framtidsnamn och har under 2018 etablerat sig i det norska landslaget, som likt Sverige spelar VM i Frankrike till sommaren.
– Vi har jobbat ganska länge med att få henne till klubben, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz. Jag är jätteglad att Vilde så tydligt visade att hon verkligen ville komma till oss.


Vilde Bøe Risa har varit en av stöttepelarna i Arnar Bjørnar under många år. Hennes karriär har pekat spikrakt uppåt sedan debuten i klubben för sju år sedan och som hon sedan dess spelat 136 matcher för.
Under 2017 drabbades Vilde dock av en korsbandsskada som gjorde att hon missade hela den säsongen. I år har hon emellertid gjort storstilad comeback, spelat samtliga matcher i Toppserien och på allvar börjat ta för sig i landslaget.
Sammanlagt har det blivit 12 A-kamper för Norge och 48 ungdomslandskamper.
– Vilde är en mycket bolltrygg, bekväm och lugn spelare, säger Marcus Lantz. Hon är en duktig tvåvägsspelare och en skicklig passningsspelare.
– Hon har dessutom en personlighet som gör att hon kommer att funka perfekt i klubben.

 

Vilde Bøe Risa, klar för KGFC.
Vilde Bøe Risa, som var i Göteborg i förra veckan och bekantade sig med staden och den nya föreningen, lyfter själv fram delvis samma egenskaper som dem Lantz beskriver.

– Jag vill ha mycket boll, tycker om att styra spelet, vill vara en ledare på på planen, spelar med mycket hjärta och har nog en bra blick och en bra spelförståelse, säger hon från semestervistelsen i Spanien.
Varför blev det KGFC?
– Jag har varit i Arnar-Bjørnar i sju år nu och känner väl att det är dags för ett miljöombyte och att spel utomlands gynnar min utveckling. Det var andra klubbar som var intresserade, men till slut föll jag för Göteborg.
– Helhetsbilden, klubbens höga ambitioner och framtidssatsning, ett spännande 2019 med Champions League som höjdpunkt var det som avgjorde.
– Jag fick ett mycket gott intryck när jag besökte klubben och träffade tränarna och ordföranden och ytterligare några personer i organisationen.
Vilde Bøe Risa ansluter till KGFC samtidigt som resten av truppen efter jul-och nyårsledigheten den 7 januari.
– Jag ser mycket fram emot den är utmaningen, säger 23-åringen.
Välkommen till Göteborg och till KGFC!
– Tack så mycket!

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler