Årets första förlust efter 20 raka

Foto: PER MONTINI

Årets första förlust efter 20 raka

Nu lägger vi #20raka bakom oss.
Dags att inleda en ny svit.
– För oss spelare är det bara fokus på nästa match, vi ska ha ett snack i veckan och sedan hoppas vi få igång vårt spel på allvar igen, säger Pauline Hammarlund, en av de två anfallare i truppen som fajtas i skytteligatoppen.

Senaste förlusten i en tävlingsmatch för Kopparbergs/Göteborg FC ägde rum den 22 september i fjol. Mot Hammarby, som då hade en målvakt som hette och fortfarande heter Emma Holmgren. Nu står samma Holmgren i Linköping, bad karma...

... men sånt tror ju ingen av oss på.

Så, sedan den där Bajen-matchen, 20 raka utan en nolla i poängkolumnen. Imponerande, men bara statistik. Förr eller senare rämnar ju alla dynastier, typ…

Och höstsäsongens inledning har känslomässigt ändå litegrann bäddat för det som komma skulle, det låg liksom på lut och i farans riktning. 

Kryss.
Kryss.
Torsk.

Självklart är det en liten svacka Kopparbergs/Göteborg FC hamnat i efter den fina omstarten efter VM då Vittsjö manglades sönder och samman och besegrades med 4-2 på sin egen hemmaplan efter att varit som ett ramstarkt Fort Knox där tidigare i år.

Men sedan; 0-0 mot Örebro, 1-1 mot Piteå och på söndagseftermiddagen 0-1 mot Linköping.

Inga ras, inga katastrofer, egentligen inga konstiga resultat mot tre väldigt bra lag. Där måste vi vara nyktra nog och hålla i bromsen med allt eventuellt krissnack.

Men en lite krusning på vattenytan är det så klart, som gör att små vågor av oro ändå rullar in mot stranden.

Likafullt – fortfarande full kontakt med serietoppen, inga tåg som avgått, ingen som glömt isdubbarna i ryggsäcken, vindskydden håller, det finns en höst att jobba på, mycket att se fram emot.
Så stay cool.

– Vi har en bra känsla i truppen, hade en bra känsla inför matchen mot Linköping, säger Pauline Hammarlund, som gjort sex mål i årets seriespel.

– Men faktum är att vi kommer från en vecka nu där poängen inte trillat in som vi hoppats och vi har inte inte hittat det spel som vi vet att vi har i oss. 
– Självklart det också kännbart att har tre landslagsspelare borta (Elin Rubensson, Emma Berglund, Natalia Kuikka). Då blir truppen tunn och det sliter på oss som är tillgängliga. Men tack och lov är ju alla på väg tillbaka nu…
– Och nu ska vi samla ihop oss i veckan, ha ett snack om hösten och allt som väntar med allsvenskan och Champions League.
– Vi behöver få gång vårt spel igen. Och det kommer vi att lyckas med.

Sedan är det dags att bygga upp en ny svit, eller?
– Vi tänker inte så, vi har bara fokus på nästa match…

 

Nästa match är derbyt mot Kungsbacka kommande lördag, 10 augusti på Valhalla IP, avspark 15.00.
Vi ses då!
FRI ENTRÉ så klart!
KGFC Forever!

 

Linköpings FC - Kopparbergs/Göteborg FC 1-0 (0-0)
1-0 (70) Stina Blackstenius

Så spelade KGFC mot Linköping:
Jennifer Falk
---
Emma Koivistio
Taylor Leach
Beata Kollmats
Emma Pennsäter (UT 89, Karin Lundin)
---
Julia Zigiotti Olme
Filippa Curmark
Vilde Böe Risa (UT 85, Evelyn Ijeh)
Julia Roddar
---
Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Hanna Andersson
Amanda Johnsson Haahr

Visa fler