2 X hattrick innebär slutspel för F19

Foto: KEWIN BERTILSSON

2 X hattrick innebär slutspel för F19

Grattis KGFC F19 – för första gången i slutspel!
Efter tisdagens kross mot Växjö (6-1) står det nu klart att klubbens F19-lag har chansen att ta hem pokalen som landets bästa F19-lag.
– Så fantastiskt roligt och ett kvitto på att ett målmedvetet och hårt arbete lönar sig, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC.

Med en match kvar att spela av årets Svenska Spel F19 Södra – det som brukar kallas för F19-allsvenskan – står det klart att KGFC är klara för det finalspel som äger rum första helgen i november.

Det mesta talar för att laget kvalificerar sig dit som seriesegrare. Övriga lag som har chansen är Limhamn/Bunkeflo, Kristianstad och Växjö.
Från den norra serien är redan Umeå IK och Djurgården klara.
– Det här ska bli så häftigt, säger Anna Stoltze, som skyndat långsamt med sitt lag de senaste åren och låtit uppbyggnaden av truppen ta lite tid.
– I fem år har vi hålla på nu och jag måste passa på att tacka föreningens sportchef Lasse Svensson som hållit mig tillbaka ibland när jag haft för bråttom.

Måndagens match mot Växjö DFF, en av toppkonkurrenterna, utvecklade sig till en expeditionsaffär. 6-1 till laget som har Valhalla IP som hemmaplan talar sitt tydliga språk.

Häftigt besked No. 1:
Både Molly Johansson och Amanda Johnsson Haahr stod för tre mål vardera – 2 X hattrick, hur ofta ser man det? Cool!

Häftigt besked No. 2:
Skadedrabbade Emma Berglund spelade nästan en timma och visade att hon är på väg tillbaka och förhoppningsvis kan bli en viktig tillgång i slutspurten av OBOS Damallsvenskan.

Anna Stoltze är förhoppningsfulla inför slutspel på Bosön om en månad.
– Först har vi matchen mot Asarum i serien att spela, säger hon. Sedan blir det fokus på finalspelet. Detta är historiskt för klubben och något vi kan ta med oss in i nästa säsong, en känsla av att vi jobbar rätt!

Exakt vilka spelare KGFC F19 får med sig till slutspelet är inte klart. Men såväl Hanna Andersson och Evelyn Ijeh, som i höst tillhört a-truppen, är förstås högaktuella.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Här är spelarna som deltog mot Växjö på måndagen:
2. Andrea Simonovic Pajovic
3. Amanda Leander
4. Ulrika Bredin
5. Hanna Wijk
7. Elma Junttila Nelhage
8. Ammie Johansson (K)
9. Irmeli Jonsson
10. Johanna Svedberg
11. Molly Johansson
12. Wilma Jensen Berg
14. Josefina Byberg
17. Amanda Johnsson Haahr
19. Emma Berglund
20. Felicia De Feo
21. Julia Svennblad
23. Matilda Johansson
24. Tove Mattsson
26. Lisa Hall 

Visa fler